Nazad

ŠAF upisuje nove članove: Vranje sve poznatije po DEČJOJ ANIMACIJI

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 06.10.2019 - 11:27

U Školi animiranog flma u Vranju, svetski poznatoj dečjoj školi animacije, u toku je upis novih članova.

Miroslav Đerić FOTO: D.Ristić/OK Radio
Upis novih “šafovaca” će biti sproveden tokom celog oktobra i već je upisano nekoliko mladih animatora, kaže direktor ŠAF-a, Miroslav Đerić.
 
Za upis je potrebno samo doći u ŠAF, a osim volje deteta za početak jedna olovka, gumica i flomaster.
 
Mesečna članarina je 600 dinara, u okviru toga se od škole dobija sve od materijala, roditelji ne moraju ništa da kupuju, kazao je Đerić.
 
ŠAF Vranje postoji od 1987. godine i do sada je ovenčan brojnim nagradama i priznanjima.
 
Jedno od najznčanijih međunarodnih priznanja je i uključivanje vranjske škole animiranog filma u monografiju o svetskom animiranom filmu, objavljene povodom 50 godina ASIFE (Svetske asocijacije animatora).
 
- Nekoliko godina unazad zabeležili smo veoma dobre rezltate na domaćim i svetskim festivalima.
 
To nam je potvrda da ono što radimo ide u dobrom smeru - kazao je Đerić.
 
Đerić je naglasio da se u sklopu Svetskog festivala animacije "Zlatni puž" održava Dečja radionica animiranog filma, jedna od svega dve radionice tog tipa koje danas postoje u svetu.
 
- Kao kruna svega u prva tri kvartala ove godine je Šesti svetski dečji festival animiranog filma „Zlatni puž“ u organizaciji Škole animiranog filma a pod pokroviteljstvom grada Vranja i Ministarstva kulture
 
U narednom periodu, škola će obeležiti Međunarodni dan animiranog filma
 
Tradicionalno godinu završavamo maskenbalom, kada radimo presek svih godišnjih aktivnosti i izdajemo bilten – istakao je Đerić.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: