Nazad

Sapuni sa mirisom ljubavi

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 06.02.2013 - 14:12

Sunčica Nikolić (49) iz Vranja postala je slavna po svom neobičnom zanatu - ona pravi sapune od potpuno prirodnih sastojaka, i to u oblicima koji podsećaju na kolače.

Nikolićeva sa svojim sapunima

Ovaj redak hobi koji sve više prerasta u mali biznis Sunčica je započela pre dve godine.

- Ovakve sapune sam prvi put videla na internetu, dopalo mi se i podstakli su me  da počnem  da ih pravim.  

Dugo sam radila na pripremi, od sklapanja recepture, nabavke svih sastojaka, pa do ideje za pakovanje – započinje priču ova uspešna žena.

Specifičnost ovih sapuna je  u sastojcima od kojih se prave, ali i njihova ručna izrada.

- Moja jedina namera kada sam rešila da se posvetim ovom poslu bila je da napravim sto posto prirodne sapune, bez hemijskih sastojaka.

Osnov svega je ši buter, čuven po blagotvornom dejstvu,a zatim u zavisnosti od vrste sapuna  i razne vrste bilja, poput  nane, lavande, kamilice, nevena, cimeta i još nekih komponenata koje su tajna mog rada – objašnjava Nikolićeva.

Sagovornica OK Radija kaže da joj je pored želje za kvalitetom,  bilo važno i da sapuni  izgledom  privuku pažnju kupca.

- Neodoljivo podsećaju na kolače i ja prva uživam u njihovom izgledu, a po interesovanjima vidim da se dopada i mušterijama.

Ljubav koju ulažem u njihovoj pripremi ravna je onoj kada pripremam slatkiše za jelo – kaže kroz osmeh Nikolićeva.

Poseban akcenat  Sunčica stavlja na to da su njeni proizvodi potpuno bezbedni za bilo kakvu vrste kože. Namenjeni su deci, mladima, starima, za lice, telo i kosu.

Pored sapuna namenjenih muškoj, ženskoj i dečijoj koži, u njenoj kuhinji nastaju i najrazličitije vrste krema, pilinga  i tečnih sapuna, takođe na potpuno prirodnoj bazi.

Svoje proizvode ova preduzimljiva  žena prodaje i van granica naše zemlje i to vrlo uspešno.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: