Nazad

Saradnja Vranja i Broda: Otvorena Akvarelistička kolonija Sava 2018

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 05.11.2019 - 09:49

Predsednik Skupštine Dejan Tričković otvorio je izložbu 39. saziva Akvarelističke kolonije "Sava” 2018, koju su zajednički organizovali Grad Vranje, opština Brod i Narodni muzej Vranje.

Zajednička izložba grada Vranja i opštine Brod FOTO: vranje.org.rs
- Nakon potpisivanja Povelje o bratimljenju sa opštinom Brod, na svečanoj sednici Skupštine 7. septembra, ovo je naša prva konkretna saradnja
 
Odnos između Grada Vranja i opštine Brod zasniva se na velikom poštovaju i uzajamnom poverenju i namera nam je da saradnju nastavimo na svim poljima - istakao je Tričković. 
 
Ilija Jovičić načelnik opštine Brod, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog boravka u Vranju i organizovanja ove vrlo značajne izložbe
 
- Ponosni smo na Likovnu koloniju "Sava”, koju smo sačuvali smo u najtežim ratnim danima. Ona traje 40 godina i broji 1.100 akvarela
 
U Brodu je boravilo mnogo umetnika, koji su jednom od najtežih slikarskih tehnika, stvarali akvarele
 
Drago mi je da će građani Vranja moći da pogledaju jedan njen deo i želimo da se saradnja sa Vranjem nastavi u svim oblastima - rekao je Jovičić. 
 
Prisutne je pozdravio i direktor Narodnog muzeja Saša Stamenković naglasivši da izložba sadrži 34 akvarela i da će građani moći da je pogledaju do kraja novembra u Galeriji Narodnog muzeja.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: