Nazad

Saslušani radnici vranjskog Centra za socijalni rad: Predložen pritvor, počinje istraga

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 20.05.2020 - 10:58

Radnici Centra za socijalni rad u Vranju D. M. i D. T. saslušani su u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, nakon čega je podnet predlog za određivanje prtvora, piše Blic.

Terete se za zloupotrebu službenog položaja i primanje mita FOTO: S. Tasić/OK Radio
Njima se na teret stavljaju krivična dela zloupotreba službenog položaja i primanje mita, pošto se sumnja da su dozvolili usvajanje dečaka (10) kada za to nije bilo uslova.
 
Kako "Blic" saznaje, Više javno tužilaštvo u Nišu - Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije je nakon saslušanja, donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv D. M. zbog postojanja osnova sumnje da je izvrsila krivično delo delo primanje mita, dok ce se protiv okrivljene D. T. sprovoditi dokazne radnje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.
 
Takođe, Višem sudu u Nišu je podnet predlog za određivanje pritvora protiv okrivljenih, kako ne bi ometali postupak uticanjem na svedoke.
 
Kako navodi izvor "Blica", malverzacije oko usvajanja deteta počele su u junu 2019. kada su osumnjičeni radnici Centra za socijalni rad doneli rešenje kojim su dozvolili porodici iz Bujanovca da usvoji dečaka iako za to nisu ispunili uslove.
 
- Sulejmani R. i njegova supruga podneli su zahtev da usvoje dečaka i ušli u proces usvajanja
 
Kako bi se ispunili svi uslovi, dete je trebalo da prvo provede tri meseca na privikavanju, da se upozna sa članovima buduće porodice i vidi kako se usvojitelji ponašaju, da li mogu sa detetom. 
 
Međutim, čim je dečak došao u njihovu kuću, Sulejmani R. otišao je na privremeni rad u Švajcarsku - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.
 
Na osnovu ovih saznanja, Zaštitnik građana pokrenuo je juče po sopstvenoj inicijativi postupke kontrole zakonitosti i pravilnosti rada nadležnih državnih organa.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: