Nazad

Sastanak radne grupe za PROGRAM ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 22.05.2020 - 14:38

U maloj sali Skupštine grada, održan je sastanak radne grupe za izradu Programa energetske efikasnosti grada Vranja za period od 2020. do 2023. godine.

Foto: vranje.org.rs

Radna grupa, imenovana od strane Gradskog veća, sastavljena je od predstavnika lokalne samouprave i predstavnika javnih preduzeća, koji profesionalno obavljaju delatnosti značajne za održivi energetski razvoj grada Vranja.

- Energetski sistem jedne zemlje predstavlja motor razvoja, ali isto tako i ogledalo tehnološkog napretka čitavog društva i ekonomije.

Lokalno energetsko planiranje je centralna tačka iz koje se vrši prelazak energetike na zelenu,
klimatski otpornu, socijalno inkluzivnu i ekonomski održivu decentralizovanu proizvodnju energije
- rekao je gradski većnik i predsednik radne grupe Danijel Vasiljević.

Program energetske efikasnosti grada Vranja je planski dokument koji donosi grad kao obveznik sistema energetskog menadžmenta, u skladu sa odredbama Zakona o efikasnom korišćenju energije.

Program se izrađuje za period od 2020. do 2023. godine i u njemu će biti izloženi planirani način ostvarivanja i vrednost planiranog cilja uštede energije za period od tri godine.


 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: