Nazad

Šetalište ubuduće samo za pešake

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 24.09.2013 - 16:31

Sednica Gradskog veća, 51. po redu, održana je u utorak, a među najvažnijim tačkama bila je ona o regulisanju saobraćaja u glavnoj ulici i šetalištu u Vranju.

Stojančić

Prema rečima portparola Gradskog veća Branimira Stojančića, usvojen je zaključak da se na budućem šetalištu od ulice Ivo Lole Ribara do Cara Dušana dozvoli ulazak dostavnih vozila u periodu od šest do osam sati ujutru, kao i vozilima koja vrše dostavu novca filijali Poreske uprave u Vranju.

– Obavestićemo sve vlasnike stanova i lokala da će šetalište biti zatvoreno za saobraćaj, nakon završetka rekonstrukcije. Rezervne ključeve od zaustavnog stubića imaće hitna pomoć, vatrogasna služba, policija, BIA, vojska i lokalna samouprava.

Po zahtevu radnik Direkcije otvaraće prolaz vozilima za dostavu novca Poreskoj upravi i jednom godišnje kamionu za dostavu uglja za grejanje – kaže Stojančić i dodaje da će ulaz po potrebi biti dozvoljen i komunalnim preduzećima, kao što su “Vodovod”, “Elektrodistribucija” i “Komrad”.

Takođe, ulica Stefana Prvovenčanog od raskrsnice sa ulicom Moše Pijade do raskrsnice sa Beogradskom ulicom biće zatvorena za saobraćaj vozilima težim od 3,5 tone.

Na sednici Gradskog veća usvojeni su i Predlog rešenja o obrazovanju Radne grupe za jedinstveno zoniranje teritorije grada Vranja i Predlog Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja.

Razmatrano je i Usvojeno obaveštenje o stanju izletišta „Ćoška“ datog od strane Sekretarijata komunalne policije, u kome je konstatovano da je izletište u haotičnom stanju.

Članovi Veća usvojili su zahtev JP „Novi Dom“ za usaglašavanje strategije nabavke energenata za grejnu sezonu 2013/2014. godinu.

Aleksandar Aca Stojković

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: