Nazad

Sindikate niko ništa ne pita

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 29.10.2012 - 13:25

Aktuelne gradske vlasti prema sindikalnim organizacijama ponašaju se kao da one ne postoje, tvrde vranjski sindikalci.

Nekad bila i imperija...
Novica Mitić iz UGS „Nezavisnosti“ kaže da su iz tog razloga radnici izgubili svaku nadu da sindikalna borba može da donese nekakav boljitak. 
 
- Političke strukture su „stavile šapu“ na sve sindikalne aktivnosti. Vlada jedna apatija kakva se do sada ne pamti - kaže Mitić. 
 
Lokalna vlast, prema njegovim rečima, stvari rešava parcijalno, samo da bi umirila radnike, što utiče na oslabljenost sindikata i njihovu nemoć da se odupru takvim manipulacijama. 
 
Kao primer Mitić navodi situaciju u kojoj se nalaze „Jumkovi“ radnici.
 
- Oni rade i prekovremeno za platu od 12.000 sa čijom se isplatom kasni. Sa druge strane mentalitet ljudi sa ovog područija je takav da se prosto plaše da ostvare svoja prava mireći se sa situacijom u kojoj se nalaze  – objašnjava Mitić. 
 
Ovakvo mišljenje deli i Snežana Veličković iz ASNS-a „Jumka“. Ona kaže da su sindikati diskriminisani i da se radi na njihovom uništenju.
 
- Poslodavci ne prezaju od toga da sindikalcima koji pokušavaju da zaštite radnike prete i otkaznim rešenjima  – kaže Veličkovićeva.
 

Situacija je prema oceni sindikalaca slična i u ostalom delu Srbije, ali Vranje ipak prednjači u tome.   

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: