Nazad

Širenje: Jumko investira u REPUBLICI SRPSKOJ?

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 21.03.2019 - 12:33

Kompanija „Jumko“ iz Vranja zainteresovana je za poslovanje u Republici Srpskoj, za šta ima načelnu podršku rukovodstva ovog entiteta Bosne i Hercegovine, saznaje OK Radio.

Prvo predstavništvo, a potom i proizvodni pogon FOTO: D. Ristić/OK Radio
Ukoliko se planovi realizuju, vranjska kompanija bi uskoro trebalo da otvori svoje predstavništvo, a potom i proizvodni pogon.
 
Kako saznajemo, u ovoj akciji bi „Jumko“ mogao da računa na finansijsku pomoć Vlade Srbije iz Fonda za podršku stranim investicijama.
 
Za sada smo u fazi razmatranja ove mogućnosti, kaže za OK Radio predsednik Nadzornog odbora „Jumka“, Branislav Popović.
 
- Sve je još u povoju i još uvek nemamo ništa konkretno, ali radi se o obostranoj želji naše firme i rukovodstva Republike Srpske.
 
To bi „Jumku“ dosta značilo zbog carina i transporta – kaže Popović i dodaje da su u igri proizvodi namenske, ali i modne industrije.
 
Premijer Republike Srpske Radovan Višković je za RTRS izjavio da je nekoliko lokalnih samouprava izrazilo spremnost da „ugosti“ vranjsku kompaniju.
 
- Spremni smo da im ponudimo zemljište na lokaciji za koju se opredjele, i hale da instaliraju opremu. 
 
Imamo lokalne zajednice spremne da im besplatno, na godinu dana ustupe objekte, kako bi što prije došli do realizacije – kazao je Višković.
 
Prema ovim najavama, rukovodstvo „Jumka“ bi trebalo da uskoro predloži plan i dinamiku realizacije Vladi Republike Srpske.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Pera
21.03.2019. , 15:39
Kako moze firma koja je u stečaju da investira i od čega?!