Nazad

Skandal u Radoju: Momak šestakinje razdelio njene obnažene slike

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 05.11.2019 - 11:04

Među đacima u Vranju već nedeljama kruže fotografije obnažene učenice šestog razreda O.Š. "Radoje Domanović".

Škola prijavila slučaj nadležnim institucijama FOTO: D. Ristić/OK Radio
Neprilične slike, putem mobilnih telefona, "zavrtele" su se najpre među osnovcima ove škole, da bi se zatim proširile i među učenicima ostalih vranjskih škola, pišu Večernje novosti.
 
- Tužilaštvo je sredinom oktobra zahtevalo prikupljanje potrebnih obaveštenja i neophodnih provera u vezi sa sadržajem spornih fotografija, preko Policijske uprave u Vranju, nakon čega će biti doneta javnotužilačka odluka - kaže portparol Višeg tužilaštva Leposava Jovčić.
 
Kako je potvrđeno ovom listu, skandal sa kruženjem spornih fotografija nadležnim institucijama prijavila je škola
 
Afera je, prema nezvaničnim navodima, počela još u februaru, kada su učenica šestog i učenik sedmog razreda ove škole, smatrajući da su u emotivnoj vezi, počeli da razmenjuju poruke. 
 
Ubrzo, dečak je, navodno, dobio fotografiju svoje obnažene devojke, a kada je njihova nazovi veza prekinuta, iste slike počeo je da prosleđuje drugovima iz škole. 
 
To se sve, navodno, dešavalo tokom letnjeg raspusta, a informacija je do zaposlenih u školi došla početkom školske godine.
 
- U oktobru smo pokrenuli disciplinski postupak, kada smo dobili informacije. 
 
Roditelj je obavestio razrednu, a ona mene i pedagoga škole. 
 
Učenik je u prisustvu roditelja dao izjavu o događaju, pozvali smo drugu decu koja su "delila" fotografije i ona su se u prisustvu roditelja izjasnila - kaže Nenad Stefanović, direktor OŠ "Radoje Domanović".
 
Posle toga je u školi zasedao Tim za zaštitu od zlostavljanja i zanemarivanja, i tada je zaključeno da se radi o trećem vidu nasilja, takozvanom sajber nasilju.
 
- Slučaj smo odmah prijavili Školskoj upravi u Leskovcu, vranjskom Centru za socijalni rad i Višem javnom tužilaštvu
 
Pokrenut je disciplinski postupak protiv učenika koji je sporne fotografije distribuirao. 
 
Pedagoško-psihološka služba napravila je plan rada sa decom koja su učestvovala u ovom slučaju - kaže direktor, i dodaje da uprkos tome što se to nije desilo u školi, oni su osetili obavezu da preduzmu sve zakonske mere.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: