Nazad

Skliznulo brdo i od sveta odseklo sedam sela (FOTO)

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 30.04.2014 - 18:35

U sredu oko 13 časova sklznulo je celo brdo i obrušilo se na regionalni put Vranje – Mijovce i pritom odseklo više sela Poljanice od sveta.

Sa lica mesta

Klizište je proradilo na oko 200 metra od sela Mijovce, kod mahale Mučinsko, 30 kilometra udaljenog od Vranja.

Proradilo je usled obilne kiše koja u Poljanici pada bez prestanka od utorka uveče.

Na lice mesta, odmah je izašao Goran Simonović, predsednik MZ Vlase sa meštanima.

- Odmah smo obavestili Centar za vanredne situacije u Vranju i očekujemo da hitno reaguju jer su od sveta odsečena poljanička sela: Mijovce, Lalince, Ostra Glava, Dupeljevo, Ravni Del, kao i pojedina sela leskovačke opštine: Gagince i Melovo.

Treba reći da meštani tih sela treba da koriste alternativne staze i bogaze kako bi došli do glavnog puta u slučaju da im je potrebna medicinska pomoć u Zdravstvenoj Stanici u Vlasu.

I do sad su zbog loših puteva bili prinuđeni da satima pešače, a sad je prosto nemoguće  da stignu do centralnih sela, ako im se za to ukaže potreba.

Treba reći da se hranom snabdevaju iz prodavnica koje su u Golemom Selu ili Vlasu. Tražimo da mehanizacija hitno izađe na teren i krene sa čišćenjem, a naše prognoze su da je za raščiščavanje potrebno dva radna dana – kaže za OK Radio Simonović.

Dušan Đorđević

 

                        
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: