Nazad

Skupština imenovala novog direktora Direkcije

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 20.02.2013 - 13:54

Diplomorani ekonomista Goran Đorđević (SNS) i zvanično je na 9. sednici Skupštine grada Vranja u sredu imenovan za za v.d. direktora Direkcije za izgradnju grada.

Đorđević

Imenovanje Đorđevića usledilo je nakon odluke o prestanku mandata njegovog prethodnika Nebojše Nikolića koji nije prisustvovao sednici.

Siniša Mitić, predsednik Mandatno imunitetske komisije, kazao je da je Đorđević ekonomista sa dugogodišnjim iskustvom.

- Radio je u „Koštani“ a jedno vreme bio je i agent italijanske firme „Sent Luis“ iz Verone. Jedan je od osnivača fabrike obuće „Sanč“.

Od jula 2012. godine bio je većnik za privredu i urbanizam ispred SNS-a – rekao je Mitić.

Vranjska opozicija oštro je reagovala na ostavku prethodnog direktora Direkcije ali i na predlog da ga na funkciji zameni partijski kolega Đorđević.

Goran Stefanović,  predsednik Gradskog odbora DS-a, kazao je da je Nikolić bombastično najavljivao i obećavao da će Direkcija mnogo toga uraditi po pitanju infrastrukture u gradu, a da se onda uoči samog početka građevinske sezone povukao sa funkcije bez posebnog obrazloženja.

- Ako novi direktor nastavi da radi kao prethodni onda ćemo mi u Vranju imati užasno lošu infrastrukturu, a i pored toga uporno se vrši  kadrovska promene bez konkretnih rezultata – kazao je Stefanović.

Opozicija tvrdi da je bivši direktor Direkcije često napadao prethodno rukovodstvo preduzeća za nenamensku potrošnju a sam je za reprezentaciju potrošio 200.000 dinara za šest meseci direktorovanja.

Miroslav Nešić, šef odborničke grupe DS-a, postavio je predloženom kandidatu za direktora Đorđeviću pitanje da li će plaćati parkiranje ako se zna da je kao većnik bio kažnjen za nepropisno parkiranje, da mu je pauk odneo vozilo, a da je kaznu za njega platio gradonačelnik.

Na opaske opozicije reagovao je predsednik Skupštine Dejan Tričković zahtevajući elementarnu pristojnost kada je u pitanju ostavka Nebojše Nikolića iz zdravstvenih razloga.

On je kazao da  da na računima za reprezentaciju koji se stavljaju na teret Direkcije nema potpisa i pečata zaposlenih iz tog preduzeća.

Opozicija je na to reagovala napominjući da predsednik Skupštine za govornicom ne može biti portparol SNS-a.

Gradonačelnik Zoran Antić u odbrani Nikolića kazao je da ga mali broj odbornika zaista poznaje, jer se radi o savesnom i korektnom stručnjaku.

- Radi se o čoveku vizionaru koji odlično poznaje posao, ali se možda nije snašao u političkim vodama i menadžerstvu – kazao je Antić.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: