Nazad

Skupština: Kratko ali žestoko

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 29.04.2013 - 12:13

Sednica Skupštine grada Vranja, 12. po redu, održana je u ponedeljak u, čini se, vreloj atmosferi nakon izbora za Savete mesnih zajednica.

Sednica Skupštine u Vranju

Odbornici, njih 48 od ukupno 65, raspravljali  su o Elaboratima opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni "Bunuševac" bez naknade kompanijama "Geoks" i "Ditre Italia", kao i o tekstovima Ugovora.

Pomoćnik gradonačelnika Boban Stanković je rekao da su Elaboratom interesi grada u potpunosti zaštićeni, a da će sredstva koja grad ulaže biti vraćena do 2018. godine.

Stanković je podsetio da će „Geoks“ zaposliti u prvoj fazi 1.250 radnika, a u drugoj još 500.

U kompaniji "Ditra Italija" već radi oko 60 radnika, a ova kompanija planira da angažuje još 600 nezaposlenih lica.

Šefovi odborničkih grupa iz redova vladajuće koalicije i opozicije jednoglasno su usvojili Elaborate i tekstove Ugovora, uz predlog da se i domaćim investitorima omogući da ulažu pod istim uslovima.

Za skupštinskom govornicom bilo je i negodovanja šefova odborničkih grupa opozicionih stranaka, koji su od predsednika parlamenta Dejana Tričkovića tražili obrazloženje za kašnjenje sednice Skupštine.

Igor Zlatković iz LDP-a rekao je da sednica počinje da liči na rijaliti šou i da pod hitno treba srediti odnose u vladajućoj koaliciji, koji, kako je kazao, izgledaju poremećeno.

U više navrata predsednik Skupštine opominjao je govornike da se pridržavaju dnevnog reda, jer su odbornici vladajućih partija za govornicom pričali o pobedama na izborima za Savete MZ, zahvaljivajući se građanima i liderima svojih stranaka.  

Iako je bilo naznaka da je funkcionisanje vladajuće koalicije pod znakom pitanja, na kraju je skupština okončana mirno, kao da se ništa nije dešavalo, i kao da nije kasnila i dva puta bila prekidana zbog stranačkih poslova koalicionih partnera.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: