Nazad

Skupština odobrila REBALANS i ZADUŽIVANJE

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 20.07.2018 - 09:50

Na 26. sednici Skupštine Grada Vranja, odbornici su usvojili odluke o rebalansu lokalnog budžeta i zaduživanju radi refinansiranja kapitalnih ulaganja.

Zaduživanje radi refinansiranja kapitalnih ulaganja FOTO: vranje.org.rs
Odbornici gradskog parlamenta  usvojili su predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Vranja za 2018. godinu, koju je obrazložio gradski većnik za finansije Bojan Kostić.
 
- Osnovni razlog za rebalans budžeta je reprogramiranje kredita uzetih 2015. i 2016. godine, uvećanje sredstava za izgradnju zgrade Pozorišta, odobravanje dodatnih sredstava za finansiranje sportskih organizacija do kraja godine, kao i Narodnom muzeju i mesnim zajednicama, izrada projektne dokumentacije za razvojne i projekte unapređenja energetske efikasnosti - rekao je Kostić. 
 
Prema njegovim rečima sredstva koja su budžetom bila predviđena za izgradnju vrtića u naselju "Raška" u iznosu od 62,5 miliona neće biti potrebna do kraja godine zbog prakse ministarstva da sufinansiranje kapitalnih projekata sa lokalnim samoupravama bude prvo finansirano iz budžeta Republike.
 
Usvojen je i predlog Odluke o zaduživanju Grada Vranja radi refinansiranja kapitalnih ulaganja
 
Kako je istakao Bojan Kostić, na taj način biće smanjeno godišnje servisiranje duga po uzetim kreditima i poboljšana likvidnost grada, zatim olakšano funkcionisanje lokalne samouprave i povećana slobodna sredstva za investiranje u naredne tri godine.
 
Sednica Skupštine grada počela je minutom ćutanja i odavanjem pošte preminulom odborniku Siniši Mitiću, a potom je potvrđen mandat odborniku dr Slobodanu Pejiću
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Viktor
20.07.2018. , 13:00
Tako nam i treba, zadužujte se koliko god možete, neka ima za vaše plate, dnevnice, iscedite sve.Bitno je da ima dok ste vi na vlasti a to što ni naši unuci ne mogu to da vrate baš vas zabole uvo.Koje bre kapitalne investicije, niste sposobni ni ovo što ste započeli da završite a kamoli da počnete nešto novo.Kakav crni vrtić, pa dok završite te generacije koje su trebale da budu korisnici biće po fakultetima.Okrenite se i pogledajte Lunginu ulicu, pozorište , stadion, kao cunami da je prošao.
Coce
22.07.2018. , 16:50
Cela prica se vrti oko Dinamo I to treba da se ispostuje mi tj.grad je taoc fudbalera kluba Dinamo,Recko istera svoje