Nazad

SKUPŠTINA: Pejić i Zdravković u odborničkim klupama

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 13.09.2018 - 10:07

Vranje - Na početku 27. zasedanja gradskog parlamenta verifikovani su mandati novim odbornicima Slobodanu Pejiću i Venetu Zdravkoviću, koji su položili zakletvu.

Zdravković i Pejić polažu zakletvu. Foto: vranje.org.rs
U nastavku je usvojen  predlog Odluke o izradi nacrta Statuta grada Vranja i imenovana Komisija koja će biti zadužena za realizaciju. 
 
Po rečima gradske većnice Danijele Milosavljević izrada  ovog najvažnijeg dokumenta uslovljena je izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, a Skupština je u obavezi da  Statut i druge opšte akte dostavi resornom ministarstvu najkasnije u roku od šest meseci. 
 
Odbornici su većinom glasova usvojili Predlog odluke o usvajanju izmena i dopuna Plana generalne regulacije Vranjske Banje, kao i Predlog odluke o upravljanju grobljima, sahranjivanju i pogrebnoj delatnosti na teritoriji grada Vranja. 
 
Po rečima Miroslava Nikolića, predstavnika odeljenja za Opštu upravu, koji je bio izvestilac po ovom pitanju, razlog za donošenje ove odluke je potreba za usklađivanjem sa novom regulativom zakona koji uređuju komunalne delatnosti. 
 
Ovom odlukom definisani su vršioci, procedure i postupci sahranjivanja i određeno je da grad ne može doneti odluku o poveravanju ove delatnosti za groblja koja su u svojini Srpske pravoslavne crkve bez njene saglasnosti. 
 
Odbornici su usvojili i predlog Akcionog plana grada Vranja za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih  po osnovu poreza na imovinu od 2018. do 2021. godine.
 
Obrazlažući predlog, zamenik gradonačelnika i koordinator projekta „Reforma poreza na imovinu“ Nenad Antić, rekao je da je grad Vranje u grupi od 45. gradova i opština u kojima se sprovodi ovaj projekat, koji finansira švajcarska kancelarija za razvoj i saradnju SDC. 
 
- Cilj projekta je bolja naplata poreza na imovinu i uspostavljanje relevantne baze fiskalnih obveznika, što će dovesti do dupliranja poreskih prihoda - istakao je Antić. 
 
On je dodao da je cilj Akcionog plana uključivanje građana u odlučivanje o tome koji će projekti biti finansirani sredstvima od povećanja poreza. 
 
- Očekivanja su da ona, umesto sadašnjih 85 miliona, dostignu iznos od 160 miliona na kraju 2019. godine - rekao je zamenik gradonačelnika Nenad Antić.
 
Takođe, doneto je i  rešenje o razrešenju zamenika gradskog pravobranioca, rešenja  o razrešenju i imenovanju predsednika i članova nadzornih odbora pojedinih javnih ustanova i preduzeća i članova školskih odbora osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Vranja.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: