Nazad

Slabo interesovanje za gradske nagrade

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 08.01.2014 - 11:45

Komisija za mandatno-imunitetska pitanja Skupštine Vranja raspisala je javni poziv za podnošenje predloga za dodelu javnih priznanja za Dan grada, 31. januar.

Cika Mitke-spomenik ispred gradske Skupstine

Kako OK Radio nezvanično saznaje, za sada je veoma slabo interesovanje javnosti za ova priznanja, pa su tako u Skupštinu stigla tek tri predloga za dodelu gradskih nagrada.

Kako je saopšteno, u 2014. godini za Dan grada, 31. januar,  dan oslobođenja Vranja 1878. godine, biće dodeljena priznanja „Specijalno javno priznanje 31. januar“ i „Javno priznanje 31. januar“.

- „Specijalno javno priznanje 31. januar“ može se dodeliti licu za izuzetne dugogodišnje rezultate i dostignuća u oblasti naučnog i umetničkog stvaralaštva, od značaja za afirmaciju grada Vranja. „Specijalno javno priznanje 31. januar“ dodeljuje se u vidu diplome sa novčanim iznosom.  

„Javno priznanje 31. januar“ može se dodeliti fizičkom i pravnom licu za izuzetne dugogodišnje ili jednogodišnje rezultate i doprinos u razvoju i unapređenju privrede, privatnog preduzetništva, društvenih delatnosti, odbrane i zaštite, bezbednosti građana, kao i drugim oblastima od značaja za grad Vranje.

Može se dodeliti do šest javnih priznanja, od koji se tri dodeljuju fizičkim licima, a tri pravnim licima – saopštila je mandatno-imunitetska komisija.

Predlozi se dostavljaju Skupštini grada Vranja, Komisiji za mandatno-imunitetska pitanja sa naznakom “Predlog za dodelu javnih priznanja za Dan grada”, najkasnije do 17. januara ove godine.

Aleksandar Aca Stojković
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: