Nazad

Slađana Tasić dobitnica nagrade „Dr Marko Mladenović“

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 03.11.2019 - 12:56

Slađana Tasić, novinar OK Radija iz Vranja i dopisnik Informera, Blica i portala telegraf.rs, jedan je od dobitnika nagrade „Dr Marko Mladenović“, za medijski doprinos protiv depopulacije Srbije.

Slađana Tasić. Foto: G.Mitić/OK Radio

U odluci žirija koji je zasedao u sastavu  dr Zoran Jevtović, dr Mirko Miletić i Aleksandar Avramović,navodi se da je Slađana Tasić, dobilanagradu za novinski prilog: „Nešići, najbrojnija porodica sa juga Srbije“, koji je objavljenu listu  Informer, 3.5.2019. godine.

Profesionalno obrađena tema o velikoj porodici iz Vladičinog Hana, koja je za vaskršnje praznike dobila malog Vukana, kao jedanaesto dete. Iako se u njihovom domu svakog jutra mesi devet vekni hleba, a ručak „pravi u velikom vojničkom loncu“ otac porodice i dalje nema stalni posao, bez obzira što je kvalifikovan za mašinska zanimanja. Ono što izdvaja ukupan kvalitet teksta je njegova opremljenost, gde uz prelepu fotografiju ide i vrlo informativan antrafile u kojem se saopšštavaju podaci o pet najbrojnijih porodica u Srbiji navodi se u obrazloženju žirija.

Slađana Tasić dobitnica je jedne od četiri ravnopravne nagrade – za medijski doprinos borbi protiv depopulacije u Srbiji
, koje se sastoje od plakete i 15.000 dinara.

Porednje prema odluci žirija nagrađeni su i Ratko Bečki iz Kraljeva, za TV reportažu Dečji sokak“, zatim Vladimir Lojanica, za novinski prilog: „Prognoze ništa ne znače ako želimo dete“, objavljene u Blicu i Dušica Tasić iz Beogra, za TV reportažu:   „Pavličine – selo bez ljudi“, emitovanu na RTS -u.

Ovo je inače druga godina zaredom kako nagrada dolazi u Vranje. Prošlogodišnja dobitnica ovog priznanja je Jelena Stojković, dopisnik Večernjih novosti.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: