Nazad

Slučaj NEFA dobija epilog

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 08.10.2019 - 11:10

Privredni sud otvorio je zbog prezaduženosti stečajni postupak nad stečajnim dužnikom "Nefa nameštaj" DOO koji je u likvidaciji, objavljeno je na portalu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Fabrika u Vranju. Foto: S.Tasić/OK Radio

Kako prenosi Blic, stečaj je otvoren na osnovu predloga likvidacionog upravnika “Nefe” koji je sudu predočio da ova firma poveriocima duguje 307,7 miliona dinara a da je vrednost njene imovine 20.000 evra, navodi se u sudskom rešenju.

Sud je pozvao poverioce da u roku od 120 dana prijave potraživanja, a dužnike da odmah ispune svoje obaveze prema stečajnoj masi “Nefa nameštaja”.

Prvo poverilačko ročište i sednica skupštine poverilaca zakazani su za 29. oktobar, a ispitno ročište zakazano je za 27. februar 2020. godine.

Poslednja javna informacija od strane “Nefe” objavljena je u julu ove godine kada je priča o ruskoj kompaniji čiji su vlasnici pobegli preko noći iz Srbije i na cedilu ostavili više od 500 radnika, i dobila epilog.

U “Nefi” su tada tvrdili da su saradnicima i klijentima koji su nameštaj preuzeli bez ikakvog validnog papira, zvanično poručili da im se jave, a kako bi izbegli krivično gonjenje.

- Obavestavamo Vas da smo isplatili zarade zaposlenim za maj i isporučili više od 700 porudžbina zadovoljnih kupaca, u proteklom periodu. Na žalost nisu svi verovali u nas i bili iskrenih namera, sto je rezultiralo otuđenju materijalnih vrednosti koja prelazi 200 hiljada evra.

Posle ovakvog udarca na žalost ne možemo da nastavimo delovanjem u svojoj branši već moramo da se posvetimo istrazi i pravnim regulativama kako bismo povratili kako poslovni tako i lični ugled
-  naveli su na sajtu "Nefe".

Podsetimo, ruska firma "Spilit", koja je radial u Vranju i koja je preko noći pobegla iz Srbije i  ostavivši na cedilu 550 radnika bilo je dobro mesto za rad od samog dolaska u Srbiju 2017. godine, tvrdili su radnici.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: