Nazad

SNS definitivno u bujanovačkoj vlasti

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 18.12.2012 - 12:19

Dva odbornika SNS još uvek nisu pojačala albansko - srpsku bujanovačku koaliciju, a glavna kočnica sprovođenju ovog dogovora je SPS, saznaje OK Radio.

Sa sednice SO Bujanovac

Pregovori na tu temu završeni su još prošle nedelje, a ostaalo je samo još  nekoliko detalјa u sistematizaciji radnih mesta koje odlažu potpisivanje novog koalicionog sporazuma.

- Mi smo pregovarali sa koalicijom koju okuplјa grupa građana  oko  Stojanče Arsića i postigli smo dogovor.

Ostalo je jedino da se razmotri naš zahtev da mesto pomoćnika gradonačelnika koje je pripalo nama bude u sistematizaciji regulisano kao stalni radni odnos, što je praksa u drugim gradovima i opštinama – kaže Nenad Mitrović, predsednik opštinskog odbora SNS.

On  dodaje da osim mesta pomoćnika zaduženog za privredu,  naprednjacima je pripalo mesto direktora vrtića, mesto u Opštinskom veću i u Kancelariji za ekonomski razvoj.

Uz ove funkcije naprednjaci će  dobiti i mesta u upravnim, nadzornim i školskim odborima, proporcionalno broju odbornika koji su osvojili na lokalnim izborima.

Predsednik opštinskog odbora SPS-a u Bujanovcu Boško Anđelković kaže da nije tačna informacija da ta stranka koči potpisivanje koalicionog sporazuma.

– Pregovore sa naprednjacima smo završili i ostale su samo sitnice koje treba da preciziramo. Neću otkriti datum potpisivanja, ali mogu samo da kažem da će se to dogoditi vrlo uskoro.

Naravno da nam i SNS treba u vlasti, jer što nas je više, jači smo – kaže Anđelković.

Inače, nakon izbora vladajuću koaliciju u Bujanovcu formirali su Demokratska partija Nagipa Arifija i koalicija okuplјena oko grupe građana Stojanča Arsić.

SPS ima četiri, a GG Stojanča Arsić pet odbornika u lokalnoj Skupštini.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: