Nazad

SNS ne očekuje destabilizaciju juga Srbije

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 09.04.2013 - 13:45

Gradski odbor SNS u Vranju u potpunosti podržava odluku Vlade Srbije da ne prihvati sporazum sa Prištinom, kaže visoki funkcioner vranjskih naprednjaka Dragan Nikolić.

Čelnici SNS-a u Vranju

On je izjavio da sporazum nije mogao biti prihvaćen jer je, kako je kazao, Srbiji ponuđeno ništa.

– Niko ne prihvata, niti će prihvatiti kad mu se nudi ništa, a mi smo bili u još goroj poziciji da nam se nudi oduzimanje nečega.

Ako je neko od Srbije očekivao da će sa osmehom prihvatiti nešto što joj se oduzima se grdno prevario.

Ovim sporazumom bi se poništila Rezolucija 1244 i prihvatio bi se Ustav takozvane Republike Kosovo – kaže Nikolić.

On ističe da razgovori u Briselu nisu bili razgovori, već čisto gubljenje vremena što se Srbije tiče.

– Republička Vlada insistira da se dijalog nastavi i da iz cele priče izađemo neporaženi. Nikada Srbija neće prihvatiti nezavisnost Kosova i nikada neće prekršiti svoj Ustav – ističe narodni poslanik Dragan Nikolić.

Na pitanje da li postoji opasnost od destabilizacije bezbednosnog stanja na jugu Srbije, Nikolić je kazao da se nada da neće doći ni do kakvih problema u opštinama Bujanovac i Preševo, nakon odluke da se Sporazum sa Prištinom ne prihvati.

– Iskreno se nadam da bezbednost na jugu Srbije neće biti ugrožena, jer odbijanje Sporazuma ne znači ni bombardovanje, niti ikakav „dan d“. Želim da napomenem da rizik uvek postoji kada je reč o ovako turbulentnim dešavanjima, ne samo na jugu naše zemlje, već i na celom Balkanu.

Ne izazivamo nikoga, niti smo ikome bilo šta rekli u vezi ove odluke Vlade Srbije. Sva ljudska i manjinska prava građana u Preševu i Bujanovcu su zadovoljena, tako da ne vidim ni jedan razlog za organizovanje bilo kakve pobune u tim opštinama – napominje na kraju Nikolić.  
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: