Nazad

SNS ulazi u bujanovačku vlast

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 28.08.2012 - 09:08

Dva odbornika SNS-a u bujanovačkom parlanmentu uskoro će biti deo vladajuće albansko-srpske koalicije.

SO Bujanovac
Kako se saznaje, prvi naprednjak juga Srbije Dragan Nikolić i predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi već su imali razgovor o tom pitanju.
 
- Informacija je tačna, s tim što su razgovori o našem ulasku u koaliciju na vlasti još u toku - rekao je Nikolić.
 
On je izrazio nadu da će pregovori dveju strana biti uspešno završeni, jer je SNS „partner poželjan apsolutno svima“.
 
- Svi koji danas razumno i racionalno razmišljaju, hoće nas za partnera jer procenjuju da mi, našim kapacitetima, možemo da doprinesemo kvalitetnijem radu svake lokalne samouprave, a to znači boljem kvalitetu života gradjana - rekao je Nikolić.
 
Razgovore o ulasku još dva srpska odbornika u koaliciju na vlasti u Bujanovcu potvrdio je i Nedžat Beljulji, potpredsednik albanske Demokratske partije.
 
- Ulazak dvojice naprednjaka u našu koaliciju, pre svega znači čvršću i stabilniju lokalnu vlast, koja će sada imati 24 od 41odbornika - kaže Beljulji.
 
Lokalnu vlast u Bujanovcu trenutno čini srpsko-albanska koalicija sa tesnom većinom - 22 od ukupni 41 odbornika u kojoj su Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija sa 12, Grupa gradjana „Stojanča Arsić“ sa pet, srpska Kalicija „Za bolji Bujanovac“ sa četiri i jedan odbornik tek formiranog ogranka Demokratske partije Albanaca (DPA).
 

Ulaskom naprednjaka u vlast, u opoziciji će ostati osam odbornika Albanaca iz Partije za demokratsko delovanje (PDD), šest iz Pokreta za demokratski progres (PDP) i tri iz Demokratske unije Albanaca (DUA). 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: