Nazad

"Spirić ne poštuje ni skupštinske odluke"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 03.06.2013 - 12:00

Uzgajivači i prodavci cveća iz Vranja podigli su glas protiv, kako kažu, „samovolje pojedinaca u Gradskoj upravi“, jer im se ne dozvoljava prodaja cveća na mestima na kojima bi to trebalo da rade.

prodavci cveca u centru grada
Jovica Mladenović (43) iz Ranutovca već jednu deceniju bavi se poljoprivrednom proizvodnjom, a poslednje četiri godine i proizvodnjom cveća koje prodaje na improvizovanim tezgama u Vranju. 
 
Prema njegovim rečima, gradsko rukovodstvo pored toga što ne pomaže proizvođačima naprotiv sve više odmaže ljudima koji žive od poljoprivredne delatnosti. 
 
– Počeli smo stalno da se susrećemo sa nerazumevanjem i raznim smetnjama od ljudi iz Gradske uprave, tačnije jednog čoveka. Član Gradskog veća zadužen za budžet i finansije Dragan Spirić čini se da je jači i od skupštinskih odluka. 
 
Naime, u Odluci objavljenoj u Službenom glasniku pod brojem 43, 28. decembra 2012. godine jasno piše da se trotoari i javni prostori mogu koristiti za prodaju cveća po ceni od 16 dinara po kvadratnom metru dnevno. 
 
Pošto u našem kraju ima šest većih proizvođača cveća, podneli smo zahteve za prodaju na raznim lokacijama. Dobili smo rešenja za različite lokacije, osim za ugao Nemanjine i Karađorđeve ulice. 
Tu se unazad 10 godina prodaje cveće, a kao razlog nam je objašnjeno da jedino tu ne može i da ne dozvoljava Dragan Spirić – kaže Mladenović. 
 
On navodi da je najverovatnije razlog odbijanja zahteva za prodaju cveća kod gornje pijace urgencija jednog od proizvođača, jer mu je supruga zaposlena u Gradskoj upravi. 
 
- Među nama postoji kolega Momčilo Jovanović čija je supruga Suzana šef trezora u Gradskoj upravi i neposredni saradnik Dragana Spirića. 
 
Kolega je preko supruge urgirao da nam Spirić ne odobri lokaciju na uglu Nemanjine i Karađorđeve pošto je on preko puta zakupio lokal gde bi imao ekstra promet jer na tom mestu postoji dugogodišnja tradicija prodaje cveća. 
 
Pošto neki od nas nismo ispoštovali odluku Spirića i nastavili smo da prodajemo cveće na pomenutoj lokaciji on nam je svakodnevno slao komunalnu policiju i inspekciju – kaže Mladenović. 
 
Proizvođači cveća slažu se da je zbog teške ekonomske situacije promet cveća veoma mali i prodaja je, kažu,  drastično opala u odnosu na ranije godine. 
 
- Gradska uprava umesto da nam pomogne oni nam još i odmažu. Tužno je kad shvatite da deo Gradske uprave ne poštuje skupštinske odluke – kaže na kraju naš sagovornik. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: