Nazad

SPS konačan pobednik izbora za MZ

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 30.04.2013 - 13:16

Na izborima za Savete MZ u Vranju pobedio je SPS, prema konačnim rezultatima izbora, saopštila je ta stranka u utorak pre podne.

Koalicija oko SPS-a na okupu

Iako zvaničnih rezultata nema, predsednik GrO SPS-a i gradonačelnik Vranja Zoran Antić saopštio je da su podaci koje iznosi u javnost dobijeni na osnovu zvaičnih podataka Komisije za sprovođenje izbora.

Prema njegovim rečima, od 52 MZ, SPS je pobedio u 30, SNS u 21, a u jednoj, Starom Glogu, biće ponovoljeni izbori.

Od ukupno 470 kandidataa SPS-a u savete je prošlo 249 njih, a od 430 kandidata SNS-a prošlo je njih 207. URS je osvojio 11 mesta, ima i 18 nezavisnih kandidata, dok DS i DSS nisu osvojili ni jedno mesto.

U Vranjskoj Banji od 69 kandidata SPS-a prošlo je njih 46, od 60 iz SNS-a njih 15, po jedan je nezavisni i član DS-a, a URS i DSS nisu prošli na izborima ni sa jednim kandidatom.

- Mi smo pobedili, ali nismo zadovoljni rezultatom. Videćemo u koalliciji ko je loše radio, i sledi čistka naših redova. Izbori su zakazani ishitreno, i nije bilo dovoljno vremena za pripreme. Uz to,, mi smo ih odradili sa oko 30 odsto naših kapaciteta - rekao je Antić.

Prema njegovom tumačenju rezultata, SNS je dobio većinu u gradskim mesnim zajednicama sa 9:8, ali su socijaalisti pobedili u selima sa 16:7.

Na više mesta je pobednik dobio Savete sa nulom kontra-odbornika, a neke MZ, sumnjaju socijalisti, zbog rasporeda snaga neće moći da budu ni konstituisane.  
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: