Nazad

Srećno detinjstvo uz REKORDAN broj učesnika

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 14.05.2018 - 08:29

U Vranju je proteklog vikenda održan Mini basket festival „Srećno detinjstvo“ koji je imao kao cilj promociju sporta, zdravlja i timskog duha među najmlađima.

70 ekipa odigralo 40 mini basket utakmica FOTO: vranje.org.rs
U saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije (KSS) i gradom Vranjem, mališani su imali priliku da na četiri mini basket terena igraju košarku i pokažu svoj takmičarski duh.
 
Na otvaranju festivala u Sportskoj hali, predsednik Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje Grada Vranja Miroslav Spasić rekao je da školski sport beleži zapažene rezultate, kako na okružnom, međuokružnom, tako i na državnom nivou, dodajući da su ovakvi turniri od velikog značaja za grad.
 
Gradski većnik Nenad Đorđević je u ime rukovodstva Grada poželeo dobrodošlicu svim učesnicima, izražavajući nadu da će sledeće godine ovaj festival okupiti još veći broj takmičarskih ekipa
 
Mladim basketašima je poručio da uvek daju svoj maksimum, uz fer plej,  jer će stečeno prijateljstvo trajati čitavog života. 
 
- Vranje je danas najmlađi i najlepši grad u Srbiji, grad sa hiljadu košarkaša - rekao je Đorđević. 
 
Prisutnima su se obratili i predsednik Minibasket udruženja KSS Rade Georgievski, koji je rekao da je današnji događaj oborio sve rekorde po broju učesnika.
 
Tokom festivala, odigrano je više od 40 mini basket utakmica sa preko 70 ekipa od kojih jedna iz Nemačke.
 
Marjan Stanojković, predsednik KK “Panteri” i jedan od organizatora je svakom od učesnika na kraju takmičenja, kao znak zahvalnosti na fer pleju, dodelio medalje i zahvalnice, dok je svaki klub dobio pehar.
 
Ovaj događaj ima i svoj humani karakter, budući da je tokom trajanja aktivnosti organizovano i prikupljanje novca za decu i omladinu oboleloj od maligniteta i drugih teških bolesti, koji će biti uplaćen na namenski gradski račun
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: