Nazad

Srednjoškolci i stariji osnovci prelaze na ONLAJN NASTAVU

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 26.11.2020 - 11:35

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da je to telo predložilo da sve srednje škole i đaci od petog do osmog razreda osnovne škole pređu na onlajn nastavu, dok će mlađi osnovci, od prvog do četvrtog razreda, nastaviti da idu u školu.

Školski raspust očinje 21. decemra FOTO: Screenshot/RTS
Tiodorović je, nakon sednice Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti COVID-19, rekao da se vrtići ne zatvaraju jer za to nema ni potrebe, ni opravdanja. 
 
- Doneli smo odluku o tome da predložimo da osnovne škole nastave da rade po postojećem sistemu od prvog do četvrtog razreda, a da od petog do osmog pređu na onlajn sistem, što će trajati do početka raspusta - objasnio je on.
 
Prema njegovim rečima, zaključeno je da je u srednjim školama najveći rizik zaražavanja dece, koja virus onda donose svojoj kući.
 
- Želimo da do raspusta školski sistem funkcioniše. Ne zatvaramo škole, već samo sistem obrazovanja prevodimo na manje rizičan nivo - naglasio je Tiodorović.
 
On je preneo da je Krizni štab doneo odluku da školski raspust počne 21. decembra i da traje do 18. januara naredne godine. 
 
- Raspust je možda malo duži nego što je bio do sada, ali ćemo time obezbediti da svi nivoi obrazovanja budu obuhvaćeni svim velikim praznicima, a da učenici i studenti budu što više kod kuće i manje u kontaktima i velikom riziku - rekao je epidemiolog.
 
On je dodao da se fakultetima, koji imaju svoju autonomiju, predlaže da, ko god mogu, sprovode onlajn nastavu, s tim što će pojedini, poput medicine ili prirodnih nauka, biti u situaciji da moraju da organizuju vežbe, uz poštovanje svih mera.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: