Nazad

SRPSKI RATNI VETERANI VRANJE: U toku pripreme za izložbu fotografija iz vremena stradanja pod NATO agresijom

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 15.03.2024 - 11:36

Udruženje “Srpski ratni veterani” iz Vranja priprema izložbu fotografija “Mi pamtimo - mi ne zaboravljamo”, nastalih u vreme NATO agresije SRJ, a koja će biti priređena povodom obeležavanja njene godišnjice i decenije rada ovog udruženja.

Foto: OK Radio

Kroz fotografije na izložbi biće obuhvaćena najveća razaranja u NATO bombardovanju SRJ, kao i fotografije svh poginulih boraca, vojnika na redovnom odsluženju vojnog roka, ali i rezervista, dobrovoljca, domaćih i stranih, sve one koji su dali svoje živote za Srbiju.

Dragoljub Stošić, predsednik “Srpskih ratnih veterana”, kaže da je veliki broj fotografija za izložbu već prikupljen.

- Sada se radi digitalna priprema i obrada fotografija, a onda će krenuti sa štampanjem banera i panoa.

Kroz ovu izložbu, koja je veoma važna kako za našu lokalnu zajednicu tako i za Republiku Srbiju
i ceo srpski narod, želimo da sačuvamo od zaborava sve strahote rata u NATO agresiji, kao i sve heroje koji su dali svoje živote u odbrani otadžbine
- kaže Stošić.

Planirano je da izložba bude otvorena u Vranju krajem juna, na Vidovdan, kada inače “Srpski ratni veteran” obeležvaju svoju slavu, a u drugoj polovini godine biće predstavljena i u više srpskih gradova.

Realizacija izložbe omogućena je uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavnje, boračka i socijalna pitanja.

S.T.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: