Nazad

SRPSKI ŠTIT: Završena provera za operaciju u Libanu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 27.09.2019 - 09:48

Vranje - Trodnevna vežba „Srpski štit 15“, koju izvodi pešadijska četa Treće brigade Kopnene vojske za učešće u multinacionalnoj operaciji „UNIFIL“, završena je u četvrtak u bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac”.

Vežbalo se u uslovima kao u Libanu FOTO: Ministarstvo odbrane
Cilj vežbe, kojom rukovodi zamenik komandanta Treće brigade kopnene vojske pukovnik Dragan Antić, je provera spremnosti jedinica za učešće u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija „UNIFIL“ u Republici Liban.
 
Na vežbi i tokom priprema za upućivanje u muiltinacionalnu operaciju pešadijska četa radila je u uslovima koji ih očekuju i u multinacionalnom okruženju u Libanu, a situacije na vežbi su u potpunosti prilagođene onima koje ih očekuju na terenu.
 
Tokom tri dana uvežbavani su organizacija rada na bazi, patroliranje, rad na stalnom kontrolnom punktu i osmatračkoj stanici, kontrola masovnih okupljanja, postupci u slučaju nailaska na minsko-eksplozivne prepreke, napad na patrolu, napad na bazu i ostalo.
 
Vežbi prisustvovao je i potpukovnik Huan Alberto Kios, komandant Španskog bataljona u okviru multinacionalne brigade u sektoru „Istok“, u čijem će sastavu naša četa izvršavati zadatke u zoni operacije misije „UNIFIL“.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: