Nazad

Stazama OSLOBODIOCIMA VRANJA: U tišini mira uzviknimo glasno HVALA!

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 25.01.2020 - 12:03

U okviru obeležavanja 31. januara, Dana grada, i ove godine održan je tradicionalni marš do Osatice pod nazivom "Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine".

Milenković polaže venac kraj spomen-obeležja FOTO: vranje.org.rs
Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da na ovom mestu odajemo počast oslobodiocima Vranja, slavnim herojima, koji su se borili za slobodu, nezavisnost i identitet srpskog juga
 
- Na ovom vojničkom groblju, večnoj kući ponositih i rodoljubivih ratnika čuvamo i prenosimo zaveštanje mira mlađim naraštajima. 
 
Njima ostavljamo sećanja na ponosit boj za otadžbinu i veličinu reči sloboda, kojom su komandovani nezaustavljivi juriši. 
 
Nemoguće je pronaći prave reči kako bi opisali značaj ove sudbonosne bitke, tokom koje su srpski vojnici polagali živote na oltar otadžbine. 
 
Njihovo postupanje u nezamislivo teškim uslovima vođeno je pre svega srcem, pre nego oružjem - rekao je gradonačelnik. 
 
Zahvaljujući njima, mi danas uživamo u blagodetima slobodnog života, istakao je MIlenković.
 
- Datumi poput ovog, prilika su da našim oslobodiocima još jednom odamo počast. Da u tišini mira, glasno uzviknemo – hvala
 
Da pokažemo da nam je stalo, da smo zahvalni naraštaji koji poštuju vrednosti zaveštane životima predaka - poručio je u svom obraćanju gradonačelnik Slobodan Milenković
 
Potom su, kraj spomen-obeležja, položeni venci i cveće i služen parastos herojima.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: