Nazad

STEFANOVIĆ: Bezbednosna situacija na jugu stabilna

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 27.09.2019 - 13:48

Bezbednosna situacija na jugu Srbije je stabilna, ocenio je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Srbije, prilikom posete Vranju.

Nebojša Stefanović u Policijskoj upravi Vranje. Foto: S.Tasić/OK Radio

Stefanović je podsetio da je ovaj deo Srbije uvek izložen mogućim pretnjama, s obzirom na geografski položaj.

- To znači da uvek morate da vodite računa o mogućim pretnjama, moramo da vodimo računa čak i kad pretnji nema, čak i kada su latentne, uvek morate da uložite dovoljno napora da one ne prerastu u nešto što će izazvati nestabilnost ili ugroziti bezbednost građana.

Mi ovde imamo moguće pretnje terorizma i ekstremizma, koji se mogu iz regiona preliti u našu zemlju. Zbog toga je i veliki broj naših pripadnika prisutan ovde i radi da do toga ne dođe.

Migracije nastavljaju da budu tema kojom moramo da s ebavimo, zato što on danas jesu mnogo manje nego što su bile, ali nažalost to u savremenom svetu zbog geostrateških odnosa između velikih sila, to može da se preokrene u svakom trenutku.

Tu su i naravno izazovi organizovanog kriminala,  jer nije on samo uvek prisutan u izvršenju krivičnih dela na našoj teritoriji, već da novac dobvijen od narko trgpovoine ubaci u legalne tokove na teritoriji Srbije
- ukazuje Stefanović.

On je dodao da zbog svega togha policija uvek mora da ima dovoljan broj operativaca na terenu,  kako bi u saradnji s aostalim institucijama to sve bilo sprečeno.

Stefanović je rekao i da je područje Policijske uprave Vranje dosta složena sredina za rad, kako zbog geografskog područja, tako i zbog multietničnosti.

Nakon Vranja, Stefanović će obići Trgovište, au subotu i policijske stanice u Vladičinom Hanu i Surdulici.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: