Nazad

Stojković na čelu "Slobodne zone"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 01.02.2013 - 13:28

Ivan Stojković iz URS-a, aktuelni načelnik Zavoda za informacioni sistem Gradske uprave biće imenovan za direktora “Slobodne zone” u Vranju.

Čelnici URS-a, Stojković prvi zdesna

Formiranje tog privrednog društva  odobrilo je Gradsko veće, uz  osnovanje radne grupe za realizaciju te ideje.

Stojkovićev izbor je prema rečima nadležnih u gradskoj vlasti stvar koalicionog dogovora vladajućih partija. Formiranje “Slobodne zona” u nadležnosti je URS-a, pa je i Stojković prošao kao kandidat te stranke.

Dragan Janjić, pomoćnik gradonačelnika, kaže da su u Industrijskoj zoni Bunuševac  koja će biti pod ingerencijom “Slobodne zone” u toku infrastrukturni radovi.

Prema njegovim rečima rad “Slobodne zone” biće usmeren na privlačenje investitora koji su spremni da ulažu u Vranje i posluju na ovom području.

- U preduzeću će biti upošljeno najviše pet ljudi, pravnici i ekonomisti.

 “Slobodna zona” bi trebalo da preraste u ozbiljan kompleks sa carinom i edukativnim centrom regionalnog tipa za obuku radnika različitih zanimanja, a  za potrebe investitora.

 Privredno društvo biće za početak smešteno u nekom od gradskih objekata, a kasnije na prostoru industrijske zone – kaže Janjić.  

Janjić očekuje da će grad prihodovati od “Slobodne zone” preko stranih donacija, raznih fondova i resornih ministarstava.

- Na teret gradskog budžeta za početak biće zarade zaposlenih dok firma ne stane na svoje noge i ne počne sama da se finansira – tvrdi  Janjić.

Odluka o formiranju “Slobodne zone” naći će se pred odbornicima već na narednoj sednici Skupštine 11. februara.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: