Nazad

STOPA unapređen u čin BRIGADNOG GENERALA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 15.09.2018 - 07:29

Vranje - Slobodan Stopa, komandant 4. brigade Kopnene vojske Srbije, unapređen je u čin brigadnog generala.

Slobodan Stopa. Foto: Ministarstvo odbrane

Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandat Vojske Srbije Aleksandar Vučić i ministar odbrane Aleksandar Vulin održali su u petak uveče sastanak sa predstavnicima vojnog vrha u Velikoj sali Starog Generalštaba u Beogradu.

U čin brigadnog generala, pored Stope unapređeni su i pukovnici Uglješa Jovičić, Rajko Milovanović, Vladeta Baltić, Željko Kuzmanović, Aleksandar Bjelić, Željko Bilić, Zoran Stojković, kao i Predrag Grbić kome prestaje profesionalna vojna služba.

Tom prilikom, Ukazom predsednika Republike, a na svoj zahtev, penzionisan je dosadašnji načelnik Generalštaba Vojske Srbije general LJubiša Diković.

Ukazom predsednika general-major Milan Mojsilović vanredno je unapređen u čin general-potpukovnika i imenovan za novog načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

On je do sada vršio dužnost pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Dejan Jovanovic
15.09.2018. , 19:53
Slobodan Stopa mi je bio komandir 1991.godine. Zasluzio je genaralski cin jer je primer kako se otadzbina vpli i brani. Od crca mu cestitam!