Nazad

Štrajk u Higijenskom

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 19.04.2012 - 13:57

 Novi sindikat vranjskog Zavoda za javno zdravlje danas je održao jednosatni štrajk upozorenja. 

 
Sunčica Trajković, predsednica štrajkačkog odbora, kaže da protesno okupljanje sindikalaca ispred zgrade ove zdravstvene ustanove ima socijalnu, a ne političku pozadinu. Članovi sindikata nezadovoljni su, kaže Trajkovićeva,  materijalnim položajem. 
 
– Ne tražimo smenu direktorke zbog situacije u kojoj se nalazimo, već njenu odgovornost – kaže Trajkovićeva. 
 
Doktor Jovica Stojanović, predsednik sindikata, kaže da se rukovodstvo Zavoda ne zalaže ni za sklapanje poslova na tržištu koji bi mogli da poboljšaju materijalni položaj zaposlenih. 
 
– U  Zavodu ima i bračnih parova koji rade a zaostale plate ugrožavaju i egzistenciju njihovih porodica – napominje Stojanović. 
 
Zaposleni u Zavodu kažu da još uvek nemaju punu informaciju od menadžmenta i direktorke  o razlozima za ovakvu njihovo materijalnu situaciju. 
 
Sa druge strane direktorka Eržika Antić kaže da je  zaposlenima u 2011. godini isplaćeno 12,5 zarada, a da se sa platama kasni jer Zavodu duguju mnoge firme za odrađene poslove. 
 
Antićeva tvrdi da Novi sindikat nije reprezentativan i da se ljudima koji se predstavljaju kao članovi  u stvari manipuliše. 
 
Štrajkači međutim najavljuju radikalizaciju protesta ukoliko nadležno ministarstvo i gradska uprava kojima su se obratili ne preduzme nešto.  

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: