Nazad

Štrajk zdravstvenih radnika

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 26.04.2012 - 16:06

Vranjski Novi sindikat zdravstva danas je najavio učešće na prvomajskom protestu u Beogradu

Prema rečima predsednika sindikata Živorada Mrkića sindikalci organizuju protest, jer kako tvrdi zdravstvenom sistemu preti kolaps.

 

Mrkić kaže da je zdravstvo budžetska rupa zbog neplaćenih doprinosa za zdravstveno osiguranje i da razlog štrajka nije samo korektivni koeficijent u obračunu plata već zaštita prava zaposlenih koja su narušena.

 

-Tražićemo pomoć građana jer zdravstveni radnici ne zaslužuju ono što im se dešava, plate im nisu povećane od 2008. godine a troškovi života porasli su za 36 odsto – kaže Mrkić.

 

Predsednik vranjskog Novog sindikata zdravstva kojoj pripada većina zaposlenih u Zavodu za javno zdrvlje Jovica Stojanović napominje da materijalni položaj zdravstvenih radnika poprilično ugrože o čemu niko u ovoj državi ne brine.

 

- U jučerašnjem štrajku upozorenja očekivao sam da će nam se  u protesnom okupljanju u krugu Zdravstvenog centra pridružiti i Sindikat zdravstvenih radnika i SFLS, što se nije desilo – kaže Stojanović.

 

Nezadovoljstvo zdravstvenih radnika za sada neosećaju pacijenti kažu da zastoja u radu lekara za sada nema.

 

Na prvomajskom protestu u Beogradu sindikalci očekuju da će im se pridružiti sindikati policije i studentske organizacije.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: