Nazad

ŠTRAJKAČI GLAĐU počeli da padaju: Desetak intervencija lekara

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 19.09.2018 - 08:02

Vranje – Drugog dana štrajka glađu u pogonu bujanovačke „Gumoplastike“ u selu Klenike, hitna pomoć je morala da interveniše u desetak slučajeva, saznaje OK Radio sa lica mesta.

Štrajk glađu se nastavlja u punom sastavu FOTO: Nezavisnost GMP Bujanovac
Već dugog dana štrajka glađu koji se odvija u krugu fabričkog pogona, radnike su počele da pogađaju zdravstvene tegobe.
 
Kako navodi Slavoljub Ristić, predsednik štrajkačkog odbora, u utorak je u pogon došla ekipa hitne medicinske pomoći koja je imala pune ruke posla.
 
Lekari su intervenisali u desetak slučajeva usled glavobolja, mučnina, povraćanja, vrtoglavica, a nekoliko radnika je imalo povišen krvni pritisak i šećer u krvi.
 
- Štrajkači su dobili terapiju na licu mesta i nastavljaju sa protestom
 
Niko nam se još od državnih organa nije obratio i mi ostajemo i dalje u štrajku do ostvarenja naših zahteva – kaže Ristić.
 
Radnici pogona bujanovačke „Gumoplastike“ u selu Klenike, njih 45, započelo je u ponedeljak štrajk glađu zbog, kako kažu, nespremnost države kao većinskog vlasnika za rešavanje socijalnog programa.
 
Pogon „Gumoplastike d.o.o.“ u selu Klenike je praktično zatvoren od kraja prošle godine, kada su zaposleni obustavili rad i od tada traje njihova borba za dobijanje socijalnog programa.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: