Nazad

Stranke: Trajkovićeva smena politički čin

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 03.12.2013 - 13:35

U utorak je izvršena primopredaja dužnosti direktora Zdravstvenog centra u Vranju,a dugogodišnjeg prvog čoveka vranjskog zdravstva Uroša Trajkovića zamenio je urolog Vladimir Stamenković.

Rukovodstvo ZC-a pred prošlu Novu godinu

Ni jedan ni drugi nisu želeli da daju bilo kakve izjave, a kako je saopšteno iz Službe za odnose s javnošću te zdravstvene ustanove, novi direktor obratiće se javnosti u sredu.

Trajković se u utorak nije javljao na telefon. U ovdašnjim političkim krugovima smatraju da je smena upravo sa političkom pozadinom, iza koje, kako tvrde, stoji SPS.

– Ovo je definitivno politička smena direktora. To što mu se stavlja na teret  je za period od 2009. do 2011. godine i tada su i ministarstva i rukovodostvo grada znali za te propuste, a sad ispada da su se odjednom otreznili i shvatili da treba da primenjuju zakone.

Očito da se radi o političkoj smeni zbog uskraćivanja podrške gradonačelniku na poslednjoj sednici Skupštine i na neki način iskazivanja volje da se napusti koalicija.

SPS je odmah reagovala i to je njihov prepoznatljiv manir jer tako godinama vladaju – kaže Goran Stefanović, predsednik OkO DS i dodaje da je ta stranka još mnogo ranije ukazivala na propuste u Zdravstvenom centru, ali da je tada to nekome odgovaralo i da se zato nije ništa dešavalo.

Mendžer vranjskog LDP-a Igor Zlatković kaže da su razlozi za smenu Uroša Trajkovića zakonski, a da će tek na videlo izaći da li je politika umešala prste.

– Za sada su razlozi za smenu zakonski, a da li se iza toga krije politička priča, to ćemo tek da vidimo.

Mi smo još mnogo ranije ukazivali na probleme u vranjskom zdravstvu. Trajković je još tada trebao da ode sa te funkcije, ali iz moralnih razloga. Nije smelo ovoliko da se čeka – kaže Zlatković.

Gradonačelnik Vranja i predsednik GrO SPS Zoran Antić tvrdi da nije izvršio pritisak ni na koga, vezano za smenu Uroša Trajkovića.

– Svaka smena ima kontekst politike, jer se radi i o političkim funkcijama. U obrazloženju konkretno ovog rešenja su potpuno drugi razlozi  koji nemaju veze sa politikom.

Svakako sam se sa organima partije konsultovao u vezi Zdravstvenog centra, ali u smislu razdvajanja Doma zdravlja i Bolnice – kaže Antić.

Na pitanje da li poslednja sednica Skupštine i dešavanja na njoj imaju veze sa smenom Trajkovića, Antić je odgovorio da je to „posebna priča o kojoj će se sutra razgovarati sa organima partije“.

Aleksandar Aca Stojković
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: