Nazad

Strujna politizacija

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Ponedeljak 17.06.2013 - 09:06

U ponedeljak ujutru meštani najvećeg bujanovačkog sela Veliki Trnovac organizovali su protest zbog postavljanja strujomera na javnim površinama, koje izvodi Elektroodistribucija iz Vranja.

Ilustracija

Do sada su strujomeri bili na privatnim posedima, a sada, zbog enormne krađe struje, ali i u skladu sa zakonskim rešenjima, ED postavlja strujomere na javnim površinama, kako bi oni koji struju kradu ili je ne plaćaju mogli bez problema biti isključeni sa mreže.

Inače, ED Vranje ima najveće gubitke struje u Srbiji, i oni dostižu vrednost od oko 400 miliona dinara godišnje.

Prema podacima ED, najviše struje krade se baš u Trnovcu, gde svaki od ukupno 1.492 kupca za struju duguje po 68.000 dinara, a gde krađa struja dostiže čak 69 odsto!

Zato se i krenulo u postavljanje strujomera, a po Akcionom planu EPS-a koji se sprovodi svuda po Srbiji.

- Sve radimo da bi zaštitili preduzeće i one potrošače koji su uredne platiše. Ali, naši radnici su u dva navrata  od meštana sprečeni u poslu.

U utorak su meštani Velikog Trnovca čak nasrnuli na naše radnike. Jedan je i udaren, pa smo bili prinuđeni da odustanemo od akcije - objašnjava direktor ED Zoran Knežević.
.
Prema njegovim rečima, stanovnici Trnovca su tražili prijem kod njega, i on je primio četvoročlanu delegaciju.

- Oni su tražili da se ormarići stave na dve i po metra od zemlje, kako bi se mogli popeti da menjaju osigurače. Objasnio sam da to ne može, jer tehničke uslove odredjuje zakon i da takav način rada ne postoji nigde u svetu - priča Knežević.

Radnici ED su akciju u trnovcu ponovili u petak, ali su meštani ponovo blokirali radove.

- Čuo sam se i sa predsednikom Opštine Nagipom Arifijem. Objasnio sam mu u čemu je problem.

On je molio da se naša akcija odloži za dva tri dana, da se sanduci postave na 2,5  metra. Objasnio sam da se sa strujom i zakonom ne može da licitira - kaže Knežević, koji tvrdi da je čitav posao strigi u granicama profesije, i da u njemu nema ni trunke politike.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: