Nazad

Sud poništio bankrot rudnika "Grot"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 11.06.2013 - 10:09

Rudnik Grot iz Krive Feje kod Vranja više nije u bankrotu, i to po odluci Privrednog apelacionog suda u Beogradu.

Upravna zgrada Grota

Taj sud je kao drugostepeni poništio odluka suda u Leskovcu, pa je čitava stvar praktično vraćena na početak.

Kako je Beti izjavio vršilac dužnosti generalnog direktora u Grotu Mladomir Đorđić, predmet je vraćen na ponovni prvostepen postupak Privrednom sudu u Leskovcu koji je proglasio bankrot rudnika početkom marta ove godine.

Rudnik Grot nije prekinuo proizvodnju kada je proglašen bankrot.

Đorđić je agenciji Beta izjavio da je Privredni apelacioni sud preporučio da se u drugostepenom postupku uvaži volja poverilaca koji su protiv bankrota rudnika, kao i da se dopuni plan reorganizacije.

Po Đorđićevim rečima "u rudniku Grot se mesečno izvadi oko 14.000 tona rovne rude, od čega ostaje 800 do 850 tona koncentrata olova i cinka kao finalnog proizvoda koji se izvozi u Bugarsku jer u Srbiji nema topionica".

Rudnik Grot, dok se sudski ne dokaže da li je plan njegove reorganizacije sproveden, nema vlasnika, već njime upravlja većinski poverilac - firma Trend kompani iz Jagodine koja ima više od 91 odsto potraživanja.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: