Nazad

Surdulica nastavlja ulaganja u turizam

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 13.03.2013 - 09:35

Ovogodišnje Vlasinsko leto ponudiće daleko bogatiji sadržaj, nego što je to bio slučaj prethodnih godina, najavljuju iz TO Surdulice.

Sa jedne od akcija na Vlasini

Veliki je broj donatora koji su zainteresovani za pomenutu manifestaciju i spremni da ulažu u turističke potencijale Vlasinskog jezera.

Zahvaljujući tome u opštini Surdulica implementira se nekoliko projekata kako bi prema rečima nadležnih prirodno bogastvo  Vlasine bilo predstavljeno svetu na pravi način.

- Opština Surdulica je zahvaljujući UNDP i Coca-coli dobila „kvad“ vozilo vredno 16. 000 evra, koje je potrebno za obilazak nepristupačnih terena.

Vozilo će omogućiti da se dođe do svake kuće i po vremenskim neprilikama i pruži pomoć stanovništvu u hrani i lekovima – kaže Biljana Nikolić, direktorka TO Surdulice.

Ona najavljuje i izradu turističke signalizacije i turističke brošure Vlasine na srpskom, engleskom i bugarskom jeziku, u okviru projekta „Brendiranje Vlasine“.

Sredstva od 200.000 evra za njegovu realizaciju obezbedili su UNDP i Coca-cola.  

- Očekujem da do leta dobijemo turističku signalizaciju iz pravca Beograda i Preševa do Vladičinog Hana, a zatim od Vladičinog Hana  do Vlasine.

Postavili smo vidikovce i info punkt  tako da Vlasina postaje atraktivna turistička destinacija, kroz koju nećete samo da prođete već i da zastanete i da uživate u njenoj lepoti.

Ona dobija svoje mesto ne samo kod onih koji je vole iz sentimentalnih razloga već i kod onih od kojih mnogo toga zavisi u razvoju turizma - kaže Nikolićeva.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: