Nazad

Švajcarcu iz Preševa srušena nelegalna vila na PJENI OD MORA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 09.03.2019 - 13:04

Vranje - Samo dan nakon što je premijer Crne Gore Duško Marković kazao da ne želi da vidi divlje objekte na "peni od mora" počelo je rušenje kuće u uvali Paljuškovo, između Bara i Ulcinja, prenose Večernje novosti.

Planirao gradnju objekta vrednog 300.000 evra FOTO: YouTube/Infobiro Montenegro
Vlasnik srušene kuće je Albanac iz Preševa koji živi u Švajcarskoj i ima njihovo državljanstvo, prenose Novosti
 
Objekat sagrađen u grubim građevinskim radovima, imao je tri etaže. Kako se nezvanično saznaje, investitor je planirao da izgradi objekat vredan više od 300.000 evra.
 
Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) su objasnili da su investitoru pokušali da uruče rešenje o zabrani radova, ali se on nije oglašavao, već je radove nastavljao.
 
- Investitori su dužni da prijave gradnju uz svu dokumentaciju predviđenu zakonom, a neprijavljivanje gradnje, kao u navedenom slučaju, jeste krivično delo - objasnili su iz MORT. 
 
Inspektori urbanističko građevinske inspekcije su po službenoj dužnosti započeli nadzor nad ovim objektom 22. januara ove godine, kada je konstatovano da je investitor sagradio suteren i započeo izgradnju prizemlja
 
Inspektor je, poštujući proceduru i Zakon o upravnom postupku, pokušao da stupi u kontakt sa strankom i da joj da mogućnost izjašnjenja na zapisnik, ali se stranka nije odazvala pozivu. 
 
Nakon toga je doneto Rešenje o zabrani izvođenja radova investitoru.
 
Kontrolnim inspekcijskim pregledom terena, utvrđeno je da investitor ne poštuje zabranu gradnje već da se radovi na izgradnji objekta nastavljaju, zbog čega je 14. febrauara doneto Rešenje o rušenju.
 
- Izvršenje je bilo zakazano prvi put za 27. februar, međutim, inspekciji je bilo onemogućen prilaz objektu zbog čega je tražena asistencija policije, pa se administrativnom izvršenju Rešenja pristupilo 5. marta, takođe uz asistenciju policije - ističu u MORT-u.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: