Nazad

SVETOSAVSKI BAL: Uručene nagrade i priznanja

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 28.01.2020 - 10:15

Kulturno-prosvetna i duhovna manifestacija „Svetosavska nedelja“ u Vranju, završena tradicionalnim Svetosavskim balom, na kome je gradonačelnik dr Slobodan Milenković uručio nagrade najboljima u oblasti vaspitno-obrazovnog i pedagoškog rada.

Sa dodele priznanja. Foto: vranje.org.rs

Čestitajući učenicima i prosvetnim radnicima Savindan, istakao je značaj učitelja i nastavnika u izgradnji znanja i samouverenja deteta.

- Zahvaljujem vam na svemu što radite i što nastojite da prenesete znanje našoj deci i što to činite nesebično.

Protekle godine ostvareni su izuzetni rezultati u oblasti obrazovanja.
Vi ste na najbolji način prezentovali naš grad i našu državu.

Kao lokalna samouprava, i dalje ćemo nastaviti da ulažemo i obezbeđujemo još bolje uslove za vaš rad.

Potrudili smo se da pripremimo kvalitetan i sadržajan program za ovu jubilarnu 30. Svetosavsku nedelju
- istakao je gradonačelnik.

Nagrada za najbolju ustanovu u oblasti vaspitno-obrazovnog rada za 2019. godinu dodeljena je OŠ „Svetozar Marković“.

Za najboljeg vaspitača za 2019. godinu izabrana je  Biljana Trajković, vaspitačica vrtića „Pčelica“.


Najbolji profesor razredne nastave u prošloj godini je Suzana Đorić, profesorka razredne nastave OŠ „Branko Radičević”.

Nagrada za najboljeg veroučitelja-katihetu dodeljena je Ivani Stamenković, veroučiteljici OŠ „Dositej Obradović“ i OŠ „Predrag Devedžić“
Vranjska Banja.

Za najboljeg nastavnika predmetne nastave osnovne škole izabran je Saša Ristić, nastavnik informatike OŠ „Svetozar Marković“.

Nagrada „Sveti Sava” za najboljeg profesora predmetne nastave srednje škole za 2019. godinu dodeljena je Jeleni Cvetković, profesorki srpskog jezika i književnosti Gimnazije „Bora Stanković“.


Za najboljeg učenika osnovne škole u 2019. godini izabran je Bogdan Stefanović, učenik OŠ „Svetozar Marković”, a za najboljeg učenika srednje škole nagrada je pripala Miši Stankoviću, učeniku Gimnazije „Bora Stanković“.

Nagrada za najboljeg studenta prvog stepena osnovnih akademskih ili osnovnih strukovnih studija fakulteta ili više škole za 2019. godinu dodeljena  je Jeleni Milošević, studentkinji Medicinskog fakulteta u Nišu.

Specijalno priznanje dodeljeno je Simi Arsiću za sveukupan doprinos u organizaciji manifestacije „Svetosavska nedelja” u proteklih 30 godina, kao i Leonori Ristić i Anđeli Ristić, učenicama OŠ „Svetozar Marković” za osvojeno drugo mesto na Svetskom takmičenju u robotici održanom u Kini.

Takođe, uručena je zahvalnica Aleksandri Savić, profesorki Muzičke škole „Stevan Mokranjac” za poseban doprinos u organizaciji „Svetosavske nedelje“.

Kum ovogodišnje manifestacije je „Kavim Jedinstvo“ doo Vranje, pa je direktoru preduzeća Goranu Stojanoviću uručena zahvalnica i poklon za doprinos u organizovanju ove jubilarne 30. „Svetosavske nedelje“.

U ime nagrađenih obratila se direktorka OŠ „Svetozar Marković” Tijana Đokić. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: