Nazad

TAČI dolazi na JUG SRBIJE

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 09.09.2018 - 11:05

Vranje - Predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači posetiće u sredu jug centralne Srbije s Johanesom Hanom, evropskim komesarom za susedsku politiku i politiku proširenja, gde će ostati dva dana, objavila je agencija „Preševa Jone“ (Preševo danas), pozivajući se na neimenovani izvor iz Tačijevog kabineta.

Tači će obići Koridor 10, Bujanovačku banju i Sijarinu FOTO: Getty Images
- U Preševo neću ići kao Hašim Tači, već kao predsednik republike Kosovo - izjavio je Tači, a prenosi agencija "Preševa Jone".
 
U delegaciji iz Prištine, u ovoj, kako je navedeno, istorijskoj poseti kosovskog predsednika, biće šest članova, među kojima i ministri ekonomije, pravde i kulture u kosovskoj Vladi, a s delegacijom će biti i Johanes Han, evropski komesar za susedsku politiku i politiku proširenja, navodi se u vesti ove agencije,
 
Poslednjih dana predstavnici Albanaca sa juga centralne Srbije sastali su se s Tačijem dva, tri puta, javlja dopisnik „Preševa Jone“ iz Prištine, a do posete će doći na poziv organizacije „Špresa“ iz Bujanovca.
 
Tači bi, prema najavi, trebalo da posetiti Koridor 10, Bujanovačku banju i Sijarinu.
 
Po rečima predsednika udruženja „Špresa“ Nevzata Ljutfijua, „poseta će biti realizovana uz pomoć Brisela, a uz saglasnost Beograda, i sve će se odvijati po protokolu“.
 
Tokom posete biće potpisani sporazumi o finansijskoj pomoći kosovske Vlade takozvanoj "Preševskoj dolini", a drugog dana posete, pre nego što krene u Bujanovac i Medveđu, Tači će posetiti osnovnu školu u selu Caravajke gde će uručiti školsku opremu, najavila je „Preševo Jone“.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Uplašena
10.09.2018. , 08:17
Ha,ha,ha.Pa zar on nije ratni zločinac i zar ne treba da ga uhapsimo ? U ovoj zemlji se nezna ko je lud a ko zbunjen a ko normalan? Živimo onako kako zaslužujemo !