Nazad

Takmičenje u kreiranju biznis planova

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 21.03.2019 - 14:29

U okviru manifestacije “Takmičarski dani mladih inovatora i preduzetnika” , u sali Doma vojske u Vranju gradonačelnik dr Slobodan Milenković otvorio je takmičenje u prezentovanju biznis planova za 150 učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Pčinjskog okruga.

Na ovom nadmetanju,  đaci  raspoređeni u 33 tima, prezentovaće svoje ideje i predloge  u kreiranju biznis planova pripremanih u prethodna dva dana.

Tom prilikom, Slobodan Bata Simić, predsednik Saveza pronalazača Srbije, izrazio je veliku zahvalnost gradskom rukovodstvu na svesrdnoj podršci u organizovanju ovog događaja.

Nakon toga, dodeljene su zahvalnice gradonačelniku Vranja, predsednicima opština Trgovište, Vladičin Han, Medveđa, njegovom preosveštenstvu vladiki Pahomiju, Zorici Jović, gradskoj većnici, Maji Ristić, direktorki Doma učenika i studenata u Vranju, Sanji Zlatković, šefici kabineta gradonačelnika Vranja i ostalim zaslužnim pojedincima koji su pomogli u realizaciji ove manifestacije.

Gradonačelnik dr Slobodan Milenković obraćajući se prisutnima izrazio je zadovoljstvo što je Vranje centar jednog ovakvog događaja za đake, u kojem učenici imaju jedinstvenu priliku da iskažu svoje poslovne ideje i budu korak bliži njenoj realizaciji.

- Okupili smo se danas da jedni druge saslušamo, da ponešto novo naučimo i na najbolji način primenimo stečeno znanje iz školskih klupa.

Znanje predstavlja najveći kapital kome teži svako društvo.

Učenjem razvijamo sopstveni potencijal, a nova saznanja pomažu nam da se lakše orjentišemo na profesionalnom i ličnom planu.

Vaša inovativnost proističe iz vašeg znanja i upravo je ona najbolji putokaz za bolju budućnost.

Vreme u kome živimo je digitalno doba, vreme tehnološkog razvoja i što više unapređujemo
preduzetništvo, sve više jačamo našu ekonomiju, našu zemlju.

Lokalna samouprava aktivno radi na osposobljavanju mladih u primeni stečenog znanja.

Uvođenje dualnog obrazovanja sa novim profilima i usvajanje strateških dokumenata kao što j
e ,,Plan razvoja kreativnih industrija u Vranju'', samo su neke od mera kojima stvaramo dodatni prostor za rad mladih i talentovanih.

Vaše ideje, bile one nagrađene ili ne, svakako će biti od velikog značaja za vaš dalji rad na obrazovanju, za iskustvo u obostranu korist, vama i svima nama
- rekao je gradonačelnik.

U programu su nastupili Sofija Stanković, učenica Muzičke škole “Stevan Mokranjac” i KUD “Sevdah”.

Takmičenje  je organizovao  Savez pronalazača Srbije uz podršku grada.

Proglašenje pobednika i podela nagrada najboljima učenicima  predviđena je za 16 sati.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Boban
22.03.2019. , 08:59
Klasična zloupotreba dece u političke svrhe i pranje para!