Nazad

Takozvana “RAZMENA TERITORIJA” nije tema u Briselu

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Petak 10.07.2020 - 12:22

Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon naglasila je da na sastanku delegacija Beograda i Prištine 12. jula u Briselu razmena teritorija ne treba da bude tema.

Centar Bujanovca. Foto: S.Tasić/OK Radio

-Ono što je važno jeste činjenica da razmena teritorija ne bi trebalo da bude tema i o njoj ne bi trebalo da se raspravlja.

Sve strane trebalo bi da to isključe kao opciju, jer to ne bi rešilo problem ljudi koji žive na Kosovu i u Srbiji – rekla je Fon Kramon za Lajmi.net.

Po njenim rečima, Evropska unija mora da ima glavnu poziciju vođenju dijaloga,” jer je dugoročni cilj dve zemlje još uvek evropska integracija“
Fon Kramon kaže da će sastanak u Briselu biti prvi korak ka obnavljanju dugotrajnog procesa i da bi, prema njenim rečima, t
rebalo da posluži pronalaženju dugoročnog rešenja između Kosova i Srbije, što bi donelo priznanje Kosova i normalizaciju odnosa dve zemlje.

Malo je verovatno, procenila je, da će dijalog biti brzo okončan odmah nakon nastavka.

Pre nastavka dijaloga 12.jula u Briselu, u petak  (10. jul) će se  održati „virtuelni samit“ između lidera Prištine i Beograda, kojim će posredovati francuski predsednik Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel.



 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: