Nazad

"Tebi - sebi" predstavnik Srbije na "Valentinovu"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Sreda 06.02.2013 - 00:20

Ljubavna pesma „Tebi-sebi“ Slađane Nedeljković iz Vranja naći će se u međunarodnoj zbirci ljubavne poezije „Valentinovo“, čija će promocija biti u Zagrebu na Dan zaljubljenih.

Nedeljković

Na međunarodnom konkursu kulture za ljubavnu poeziju  „Snovi“, koji je organizovan u Zagrebu, pristigle su pesme autora iz celog sveta.

Pesnikinja Slađana Nedeljković  za OK Radio kaže da je selekcija bila oštra, što je razlog više za zadovoljstvo.

- Jedina sam iz ovog regiona čija će se pesma naći između korica  zbirke „Valentinovo“. Presrećna sam što ću, između ostalog,  predstavljati svoj grad u Zagrebu – kaže ona.

Nedlejkovićeva kaže da je sve počelo oko njene 3.samostalne izložbe slika „Tajna krošnje“, koja ju je motivisala da pored platna, svoje emocije pretoči i u stihove.

- Prvu sliku sa izložbe postavila sam na FB, a ona je kasnije bila inspiracija  Davorki  Kortigi Flego, pesnikinji iz Hrvatske, da napiše stihove.

Od tada, počinje jedno divno prijateljstvo sa  ženom, koja mi kasnije predlaže da se prijavim na konkurs u Zagrebu  - kaže Nedeljkovićeva.

Osim poziva za odlazak u Zagreb, ova umetnica je pozvana i na učešće na književno veče u Puli, povodom Dana zaljubljenih.

- Imam želju da posetim i jedan i drugi grad. Nestrpljiva sam da se susretnem sa ljudima koji razmišljaju kao ja, da čujem njihove pesme i kroz njih otkrijem na koji način oni vide ljubav - kaže Slađana.

Inače, pesma „Tebi –sebi“  našla se i u prvoj zbirci pesama ove umetnice pod nazivom „Trenutak“, koja je nedavno objavljena.

 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: