Nazad

Tehnička škola u ŠTRAJKU UPOZORENJA: Đaci ostaju bez atraktivnog profila, profesori bez časova

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 28.05.2020 - 11:20

Zaposleni u Tehničkoj školi u Vranju stupiće u petak u jednočasovni štrajk upozorenja, najavila je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) u ovoj školi.

Štrajk upozorenja u petak, od 10 do 11 časova FOTO: OK Radio
Ova odluka doneta je putem elektronskog glasanja, s obzirom na činjenicu da su škole i dalje u režimu nastave na daljinu.
 
Štrajk upozorenja biće sproveden u petak, 29. maja, od 10 do 11 časova.
 
Štrjak upozorenja se sprovodi kao poseban vid protesta, zbog odluke da Tehnička škola u Vranju, koja školuje učenike za atraktivna i deficitarna zanimanja, u narednoj školskoj godini upiše šest odeljenja umesto dosadašnjih sedam, uprkos činjenici da su u prethodnim godinama sva mesta u školi popunjavana još u junskom upisnom roku, stoji u obrazloženju odluke sindikalista.
 
- Ukidanjem ovog odeljenja učenicima završnih razreda u Pčinjskom okrugu se ukida mogućnost da izaberu školovanje za zanimanje za koje postoji konstantno interesovanje, a i potreba na tržištu rada, dok se zaposleni u Tehničkoj školi dovode u situaciju da se nađu na listama tehnoloških viškova - kažu sindikalci.
 
- Potezom pera bez analize, kriterijuma, pa i razloga, ukidaju se tražena i atraktivna odeljenja-zanimanja.
 
Inače, sa pomenutim ukinutim smerom-zanimanjem Tehničar unutrašnjeg transporta (saobraćaj) na evidenciji NSZ u Vranju trenutno ima 0 (slovima: NULA) prijavljenih nezapošljena lica - ističe se u obrazloženju odluke o štrajku upozorenja.
 
U dokumentu se ističe da će zaposleni koji budu protestovali nositi zaštitnu opremu i držaće se svih propisanih mera predostrožnosti.
 
Imenovan je štrajkački odbor koji je odluku dostavio direktoru škole i načelniku Školske uprave u Leskovcu.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: