Nazad

Teški problemi "Novog doma"

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 04.07.2013 - 12:06

„Novi dom“ iz Vranja samo Robnim rezervama duguje oko 110 miliona dinara, potvrdio je novi direktor tog javnog preduzeća Saša Sentić.

Sentić

- Zatekao sam firmu sa blokadom od oko 40 miliiona dinara, a pri tom su mesečni prihodi oko 11 miliona, a samo za plate treba nam oko 3,4 miliona dinara.

Znam gde sam došao, alli mislim da mogu da dam svoj ozbiljan dopinos prevazilaženju ovako duboke krize - kaže Sentić.

Prve dane svog direktorovanja Sentić provodi u paklenom tempu, jer je dubioza u kojoj se firma nalazi zaista ogromna. Kaže da je obavio  razgovore i sa poveriocima i sa lokalnom samoupravom, te da veruje da se kraj krizi polako nazire.

- Potpisali smo dogovor o vansudskom poravnanju sa „Simpom“, i oni će svojih 11 miliona da plate u osam mesečnih rata.

Sa Gradom sam imao tri sastanka, na najvišem nivou. Grad mora da pomogne, i u našem kratko i dugoročnom planu oporavka - kaže Sentić, uz napomenu da je dogovoreno da gradonačelnik Antić lek za „Novi dom“ potraži i u Vladi Srbije.

A lek mora da bude jači - neki od dobavljača pristali su da reprogramiraju dugove, kao na primer A.D. „Nafta“, 34 miliona dinara, a neki i nisu, pa je naredna grejna sezona pod velikim znakom pitanja, naročito jer Sentić ne očekuje da Grad dozvoli novo poskuljenje grejanja, iako je sadašnja cena nerentabilna, ali i visoka za potrošače.

- Sa druge strane, radimo na povećanu kapaciteta, i privodimo kraju pregovore sa Zdravstvenim centrom. Ako počnemo i njih da grejemo, toplana u naselju Češalj dobiće pun smisao i opravdanost - uveren je Sentić.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: