Nazad

Tijana klik: Da deca prepoznaju opasnost na DRUŠTVENIM MREŽAMA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 14.12.2019 - 00:10

U organizaciji Fondacije "Tijana Jurić" i lokalne samouprave u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić” u Vranju učenicima 7. i 8. razreda sa teritorije grada, održano je preventivno predavanje pod nazivom „Tijana klik“.

O bezbednoj upotrebi interneta FOTO: vranje.org.rs
O bezbednoj upotrebi interneta, govorio je Igor Jurić, osnivač Fondacije. 
 
- Cilj predavanja je da se učenici upoznaju sa opasnostima koje vrebaju sa društvenih mreža i usmeravanje kako da pravilno koriste internet
 
Ove edukacije organizovali smo u više od 500 škola u Srbiji i dale su rezultate, jer ono što deca čuju na radionicama kasnije koriste i u praksi - istakao je Jurić. 
 
On je u razgovoru sa prisutnima pojasnio na koji način mogu da zaštite naloge na društvenim mrežama, kako da prepoznaju potencijalne pretnje i apelovao na njih da pažljivo biraju šta će postavljati na internet
 
Učenici su bili u prilici da pogledaju kratkometražne filmove na ovu temu. 
 
U ime rukovodstva grada predavanju su prisustvovale gradske većnice Danijela Milosavljević i Zorica Jović.
 

Ovaj tekst proizveden je uz pomoć i podršku grada Vranja u okviru projekta "Živimo zajedno a ne jedni pored drugih". Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu isključiva su odgovornost OK Radija i ne izražavaju stavove i mišljenja grada Vranja.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: