Nazad

TRANSPARENTNOST SRBIJA: Vranje šesto u zemlji po transparentnosti

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Četvrtak 28.05.2020 - 11:57

Organizacija “Transparentnost Srbija” i ove godine sprovela je istraživanje "Indeks transparentnosti lokalne samouprave u Srbiji - LTI", a Grad Vranje se i ove godine nalazi u samom vrhu, na šestom mestu.

Foto: vranje.org.rs

Zadovoljstvo nam je da vas izvestimo da Grad Vranje na ovom rangiranju ima indeks 73, na skali od 0 do 100, i nalazi se na šestom mestu.

Vranje je ostvarilo solidan rast indeksa u odnosu na 2019. godinu - sa 60 na 73, za 13 poena.

Svesni smo, međutim, i da neki od naših indikatora postavljaju izuzetno visoke standarde i pretpostavljaju ulaganje resursa“, stoji u dopisu „Transparentnosti Srbija“.

Indeks transparentnosti lokalne samouprave LTI 2020 predstavlja istraživanje, ocenjivanje i rangiranje svih gradova, opština i gradskih opština u Srbiji.

Istraživanje se ove, kao i prethodne godine, sprovodi uz podršku USAID-a, biće urađeno i 2021. i 2022. godine, i pokriva 145 jedinica lokalne samouprave i 25 gradskih opština.



 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: