Nazad

Traži se IDEJA za oživljavanje STAROG VRANJA

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Utorak 18.09.2018 - 12:13

Gradska uprava Grada Vranja raspisala je konkurs za izradu idejnog urbanističko – arhitektonskog rešenja etno kompleksa u naselju Tulbe u Vranju.

Starom Vranju valja udahnuti novi život FOTO: D. Ristić/OK Radio
Pravo učešća na konkursu imaju sva zainteresovana fizička i pravna lica, bez obzira na njihovu teritorijalnu pripadnost, koja ispunjavaju propisane uslove. 
 
Predmet konkursa je izrada idejnog urbanističko-arhitektonskog rešenja etno kompleksa u naselju Tulbe  u Vranju.
  
Cilj je da se za jedan dragoceni, najstariji prostor u užem delu grada, u neposrednoj blizini crkve Svete Petke, manastira Svetog Nikole i Belog mosta, koji predstavljaju spomenike kulture, dobiju nadahnuta i raznovrsna idejna rešenja kojima treba da se istakne prepoznatljivost starog Vranja i dela Bore Stankovića i definiše prostorna organizacija i uređenje.
 
Konkursno rešenje podrazumeva, pre svega, formiranje novog ambijenta koje korespondira sa okruženjem i predstavlja novo težište u prostoru. 
 
Predložena projektantska i programska rešenja, osim što moraju biti primerena značaju prostorne pozicije lokacije u kontekstu povezivanja sa okruženjem i utemeljena na vrednovanju postojećih prirodnih i funkcionalnih značenja ovog prostora, moraju zadovoljiti i kriterijume zasnovane na ekonomskoj vrednosti lokacije kao najbolje ponude za buduću novu urbanu gradsku celinu
 
Rok za predaju konkursnog rada je 01.11.2018. godine do 12.00 časova.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
joca
18.09.2018. , 21:54
Imate zavod za urbanizam, imate tamo mlade ljude dajte im zadatak da ovo reše i nagradite ih