Nazad

Trgovište slavi 71. rođendan

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Nedelja 14.09.2014 - 21:39

Građani i lokalna vlast u Trgovištu, u ponedeljak će nizom prigodnih manifestacija, proslaviti 71. rođendan slobode u Drugom svetskom ratu.

centar Trgovista

Centralna proslava Dana opštine biće u Domu kulture, gde će, na svečanoj sednici Skupštine, odbornicima i gostima, govoriti Nenad Krstić, predsednik opštine.

Na svečanosti će biti dodeljena najviša opštinska priznanja organizacijama i pojedincima, koji su između dva rođendana slobode, postigli najbolje rezultate u svojim oblastima.

Posebno priznanje će dobiti njegova ekselencija Masafumi Kuroki, ambasador Japana u Beogradu, za izrazit doprinos u borbi za viši kvalitet života građana opštine Trgovište.

U istoriji Drugog svetskog rata na tlu bivše Jugoslavije, varošica Trgovište je upisana ispred svih drugih gradova i opština.

Jer, Trgovište je u Drugom svetskom ratu oslobođeno 15. septembra 1943. godine – skoro dve godine pre konačnog oslobođenja Jugoslavije i sloma fašizma.

Varošicu su oslobodile partizanske jedinice od kojih je Svetozar Vukmanović Tempo 8. marta naredne 1944. Godine, formirao Osmu srpsku udarnu brigadu.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: