Nazad

Tribina NUNS-a: Privatizacija državnih medija neizbežna

Izvor: OK Radio - Lokalne vesti - Subota 01.06.2013 - 11:04

Tribina NUNS-a o stanju i perspektivama srpskih medija, održana u petak u Vranju, prošla je u znaku oominjanja na katastrofalan položaj medija u Srbiji.

Sa tribine NUNS-a u Vranju

Medijski zakoni kasne, podele među profesionalcima su velike, i u ovom času nije jasno ima li načina da se iz čitave priče izađe na razuman način.

Otvarajući skup, predsednik NUNS-a Vukašin Obradović rekao je da svaki dan izgubljen u javnim raspravama znači gubitak jednog medija, zbog čega očekuje da Ministarstvo kulture i Vlada Srbije brzo i efikasno reaguju.

Obradović je ponovio da su osnovni zahtevi NUNS-a povlačenje države iz vlasništva u medijima, transparentnost vlasništva i zabranjena koncentracija vlasništva.

Sekretar za informisanje u Ministarstvu kulture Dejan Stojanović je rekao da je rok za privatizaciju svih medija u Srbiji 31. decembar 2014, nakon čega će mediji čiji osnivač nije započeo privatizaciju prestati da postoje.

- U 2014. će svi mediji preći na projektno finansiranje, a svi nivoi vlasti će biti obavezni da raspisuju konkurse za dodelu novca iz budžeta - najavio je Stojanović.

Tribini u vranju pprisustvovalo je samo nekoliko nezavisnih novinara, dok je direktor državne RTV Vranje povukao svoje izveštače sa lica mesta neposredno pred početak tribine.

Izvršni odbor NUNS-a u naredna dva dana zasedaće na Vlasinskom jezeru.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: